Parhaat Matchmaking Sivustot 2024 Suomessa

www.eliittikumppani.fi

Käyttäjät 16 000
Sukupuolien jakauma

50 %
50 %
 • Yhteensopivia kumppaniehdokkaita persoonallisuustestin avulla
 • Profiilit varmennetaan asiakaspalvelun toimesta
 • Rajattu käyttö ilman maksullista jäsenyyttä
 • 82% jäsenistä korkeakoulutettuja
 • Yli 90% jäsenistä 30 ikävuoden ylittäneitä
www.e-kontakti.fi

Käyttäjät 35 000
Sukupuolien jakauma

45 %
55 %
 • Luotettava, suosittu ja kotimainen deittisivusto
 • Asiakaspalvelu varmistaa profiilien aitouden manuaalisesti
 • Sopii etenkin 30 ikävuoden ylittäneille
 • Toiminnot erittäin rajalliset ilman maksullista jäsenyyttä
 • Miellyttävä ja helposti navigoitava asettelu
www.be2.fi

Käyttäjät 5 000
Sukupuolien jakauma

50 %
50 %
 • Yhteensopivia ehdokkaita etsitään persoonallisuustestejä hyödyntävän algoritmin avulla
 • Ei feikkiprofiileja
 • Tärkeät viestiominaisuudet käytettävissä vain maksullisella jäsenyydellä
 • Tyyris premium-jäsenyys
 • Suurin osa jäsenistä sumentaa profiilikuvansa

Etsitkö rakkautta, muttet tiedä, mistä aloittaa?

Nykyaikana monet ihmiset käyttävät päivänsä maineen ja menestyksen tavoitteluun, ja uhraavat usein rakkauselämänsä uriensa eteen. Monella on mahdollisuus rakkauteen, mutta se heitetään liian usein hukkaan hyvän työtarjouksen vuoksi.

Sinulle on voinut käydä samoin: työsi ei anna tarpeeksi aikaa, jotta voisit tapailla ihmisiä ulkomaailmassa, ja löytää mahdollisesti jonkun, kenen kanssa viettää loppuelämäsi.

Koet olevasi valmis vakavaan suhteeseen, mutta tahdot myös menestyä urallasi. Mitä siis teet?

Olemme kaikki kokeneet saman...

Vahvuudessa ja itsenäisyydessä ei ole mitään väärää. Päinvastoin: ne ovat ylpeydenaiheita.

Tärkeää on muistaa myös, että vaikka eläisikin omilla ehdoillaan, ei tarvitse hävetä omaa halua jakaa elämä toisen kanssa. Myös kaikista vahvimmilla sankareilla on mielitiettynsä, keiden luo mennä pitkän päivän päätteeksi.

Parisuhde on kaunis asia - etenkin, jos se on itselleen yhteensopivan sielunkumppanin kanssa. Mutta miten löytää Se Oikea?

Tällä kiireen täyteisellä vuosikymmenellä perinteinen treffiseuran etsiminen ei enää toimi. Ei kuitenkaan syytä huoleen; älykkäät edelläkävijät ovat keksineet modernin vastineen entisajan avioliittovälittäjille - tavan, joka sopii nykyaikaiseen elämäntyyliin.

Mikä ihmeen ‘matchmaking’?

ammattimaiset-otteluntekijat

Matchmaking on matchmakereiden, netin avioliittovälittäjien, tarjoama palvelu. Se pyrkii löytämään laajasta asiakkaidensa kirjosta toisilleen sopivat kumppanit vakavaa parisuhdetta varten. Avioliittovälitystä on löytynyt lähes jokaisesta maailman kulttuurista, mutta niiden tavat yhdistää pareja ovat olleet toisistaan poikkeavia. Entisaikoina avioliittovälittäjät saattoivat luottaa astrologiaan, tarot- kortteihin tai vain omiin “kuudensiin aisteihinsa” tuodessaan pareja toistensa luo.

Mitä ammattimaiset matchmakerit tekevät?

Nykykulttuurissa ammattimainen avioliittovälitys on oma bisneksensä. Matchmakerit tutustuvat asiakkaisiinsa ja yhdistävät heidät sopivan oloisiin kumppaniehdokkaisiin, tarkoituksenaan pitkäaikaiseen suhteen tai avioliiton luominen. Oikean elämän avioliittovälittäjät toimivat myös treffivalmentajina - ja toisinaan jopa terapisteina - antaessaan ohjausta treffejä ennen ja niiden jälkeen.

Eri matchmaker-tyypit

 • Avioliittotoimistot - yritykset, joiden päämääränä on sinkkujen yhdistäminen sopiviin kumppaneihin. Toimistoilla on yleensä matchmakereiden tiimi, joka pitää huolta palveluun ilmoittautuneista. Ovat usein aktiivisia netissä ja tarjoavat erilaisia palvelupakkauksia.
 • Yksityiset matchmakerit - parien luomisen ammattilaiset, jotka harjoittavat ammattiaan itsenäisesti ilman tiimiä. Saavat yleensä asiakkaansa ihmisten vinkkien avulla.
 • Korkean hintatason matchmaking-palvelut - matchmakerit, jotka ovat nousseet julkisuuden henkilöiksi. Tekevät vierailuja televisiossa jakaakseen osaamistaan. Omistavat usein omat toimistot ja harjoittamistavat, ja veloittavat palveluistaan tyyriin hinnan eliittiverkostojensa ansiosta.
 • Netin matchmakerit - deittisivustoja, jotka on suunnattu etenkin vakavaa parisuhdetta tai mahdollisesti avioliittoa etsiville sinkuille. Tällaiset deittisivustot erikoistuvat jäsentensä matchaamiseen luonteen ja ideaalien perusteella.

Matchmakerin palkkaamisen hinta

Avioliittotoimistot sekä yksityiset ja korkean hintatason matchmakerit veloittavat palveluistaan enemmän, kuin netin matchmakingiin erikoistuvat deittisivustot.

On yleensä kahdenlaisia maksuja, joita avioliittotoimistot ja yksityiset matchmakerit veloittavat asiakkailtaan.

Ensimmäinen on jäsenyysmaksu, jonka suuruus vaihtelee vuositasolla yleensä 100 - 400€ välillä riippuen asiakkaan sijainnista ja valitun palvelun maineesta. Maksamalla tämän pääsee osaksi toimiston tai yksityisen matchmakerin asiakaskuntaa, ja näin myös mahdollisesti yhteydenpitoon muiden maksullisten jäsenten kanssa. Jäsenyys ei kuitenkaan takaa, että asiakas tapaisi elämänkumppaninsa palvelun kautta. Hänet vain otetaan huomioon, kun matchmaker on valitsemassa kumppaniehdokasta jollekin toiselle asiakkaalle.

Toinen hintatyyppi kohdistuu asiakkaisiin, jotka tahtovat matchmakerin etsivän aktiivisesti kumppania juuri heille. Tällainen ammattimainen matchmaker-palvelu maksaa vähintään 1700€. On kuitenkin arvioitu, että oikean elämän avioliittovälittäjän palkkaavat päätyvät maksamaan keskimäärin 4500€ vuodessa. Hinta voi olla myös korkeampi, ja siksi jotkin käyttävät kymmeniä tuhansia euroja elämänsä rakkauden löytämiseen.

Miten oikean elämän avioliittovälitys toimii?

Ammattimaisen avioliittovälityksen toimintatavat vaihtelevat matchmakereittain.

1. Aloituskonsultaatio

Yksityiset matchmakerit asettavat yleensä ensitapaamisen, kun taas avioliittotoimistot pyytävät palveluun rekisteröitymistä omilla nettisivuillaan. Tämän jälkeen ne neuvovat asiakastaan luomaan nettiin profiilin, tarkistavat sen ja soittavat sitten hänet tapaamiseen jonkin matchmakerinsa kanssa. Kun tapaaminen on asetettu, yksityiset matchmakerit ja toimistot seuraavat kummatkin yhteistä käytäntöä.

On joitakin korkean hintatason yksityisiä matchmakereita, joiden asiakkaaksi pääseminen edellyttää pitkän odotuslistan läpäisyä. Jotkin oikean elämän avioliittovälittäjät puolestaan valitsevat asiakkaansa hyvin tiukalla valintaprosessilla. Netin matchmakerit puolestaan eivät syrji; kaikki ovat vapaita rekisteröitymään ja tapaamaan kumppaniehdokkaita ikään, sukupuoleen ja ammattiin katsomatta.

2. Kumppaniehdokkaiden kanssa pariutuminen

Ensikonsultaation jälkeen matchmakerit käyvät läpi, mitä ovat oppineet tapaamisen aikana. Etsiessään asiakkaalleen mahdollista kumppania he ottavat huomioon eri tekijät, kuten:

 • asiakkaan prioriteetit.
 • hengellisen yhteensopivuuden.
 • luonteen ja kiinnostuksen kohteet.
 • elämäntyylin ja arvot.
 • elämäntaustojen samankaltaisuuden.
 • päivittäiset aktiviteetit.

Nämä tekijät otetaan huomioon palvelun asiakkaissa ennen niistä yhteensopivimpien yhteen tuomista.

Myös netin matchmaking-sivustot noudattavat samoja käytäntöjä yhdistäessään jäseniään ideaaleihin kumppaniehdokkaisiin. Tämä tekee netin matchmakereista varteenotettavia kilpailijoita oikean elämän avioliittovälittäjille.

3. Treffien sopiminen

Kun matchmaker on luonut asiakkaalle listan sopivista kumppaniehdokkaista, hän pyytää tätä järjestämään vapaa-aikaa treffejä varten. Sopiville ajankohdille sovitaan kumppaniehdokkaiden ja asiakkaan välisiä tapaamisia, joissa osapuolten on (tietenkin) oltava läsnä. Matchmakerit antavat tarvittaessa treffejä edeltävää ohjausta ja avustusta valmistautumiseen, keskustelunaloittajiin ja pukeutumiseen liittyen.

4. Treffien jälkeinen palaute

Treffien jälkeen matchmaker pyytää asiakastaan ottamaan häneen yhteyttä palautteen merkeissä. Jos asiakas tai tämän treffiseuraeivät ole innoissaan näkemään toista uudestaan, välittäjä kunnioittaa tätä ja sopii uudet tapaamiset toisten ehdokaiden kanssa. Mikäli treffeillä meni jokin vikaan, voi hän myös antaa ohjeistusta, jotteivat samat virheet toistuisi uusilla treffeillä.

Toimivatko oikean elämän avioliittotoimistot?

Hyvämaineiset avioliittovälittäjät julkaisevat asiakkaidensa onnistumistarinoita kotisivuillaan. Myös netin eri keskustelufoorumeilta voi löytää lausuntoja oikeilta ihmisiltä, jotka löysivät rakkautensa avioliittotoimiston kautta.

Etenkin uraihmiset, jotka ovat palkanneet avukseen matchmakingin ammattilaisia, kertovat olleensa helpottuneita, että joku muu on ottanut harteilleen parin etsinnän taakan. Matchmaking-palveluiden ansiosta heidän ei ole tarvinnut hukata aikaa monilla treffeillä ihmisten kanssa, jotka eivät olisi hakeneet samaa, kuin he. Oikean ihmisen löytäminen vei heilläkin aikaa; olihan heidän käytävä treffeillä ja käytettävä rahaa tämän etsintään.

On myös sinkkuja, joiden mielestä avioliittovälittäjästä maksaminen ei ollut hyvä investointi. He ovat saattaneet saada vakavan, mutta vain muutamia kuukausia kestävän parisuhteen. Usein tällaiset henkilöt sanovat olevansa kiitollisia, mutta etteivät maksaisi palvelusta uudelleen.

Avioliittovälittäjällä voi mennä paljon aikaa sopivan kumppanin löytämiseen. Mitä pidempään pysyy hänen asiakkaanaan, sitä kauemmin joutuu maksamaan tämän palveluista. Oikean elämän avioliittovälittäjän verkostot ovat myös paljon pienempiä netin matchmakereihin verratuna, ja siksi sopivan kumppanin löytyminen on todennäköisempää netissä olevan matchmaking-sivuston kautta.

Vaihtoehto oikean elämän avioliittovälittäjälle

Oikean elämän avioliittovälittäjät tarjoavat takuita siitä, että he tulevat löytämään asiakkailleen sopivat kumppanit premium- palveluidensa kautta. Tämä olisikin vähimmäisedellytys, kun otetaan huomioon heidän tarjoamansa hyödykkeen tyyriys. Asiakas

menettää rahan lisäksi myös aikaa käydessään eri treffeillä.

Joillekin ajasta ja rahastaan tarkoille ihmisille, ketkä eivät tahdo menettää liikaa etsiessään elämänsä naista tai miestä, on tarjolla myös toinen vaihtoehto - netin matchmakerit.

Siinä missä oikean elämän matchmakerit ovat hyvin aktiivisia asiakkaidensa matchaamisessä, voivat netin seuranhakupalvelut tarjota saman halvempaan hintaan.

 • Asiakkaan ei tarvitse huolehtia yhteensopivuudesta, sillä netin matchmakerit tuovat ihmisiä yhteen samankaltaisten persoonallisuustestin vastausten perusteella.
 • Huolta ajanhukasta ei ole, sillä profiileihin kuuluu olennaisena osana etsityn suhdetyypin kertominen. Näin ihminen ei päädy helposti haaskaamaan aikaansa useiden poikkeavanlaista suhdetta etsivien yksilöiden kanssa.
 • Netin matchmakerit ovat oikean elämän avioliittovälittäjiä halvempia, ja tarjoavat valikoidun ryhmän yhteydenottoon valmiita kumppaniehdokkaita, jotka ovat vain muutaman klikkauksen päässä.

Netti Matchmakerit

Netin matchmaking-sivustot ovat mullistaneet tavan, millä löydämme potentiaalisia kumppaneita. Vain muutamalla klikkauksella tai pyyhkäisyllä saa listan ihmisistä, jotka ovat yhteensopivia oman luonteen ja kriteerien kanssa.

Tähän erikoistuvat deittisivustot eivät sovi pelkkää hauskanpitoa etsiville. Ne on tehty tarkoin sopimaan juurikin pitkäaikaista suhdetta etsiville.

intro-matchmaking-swe

Mitä netin matchmakerit ovat?

Matchmaker-sivustot ovat nykypäivän amoreita, jotka eivät vain valikoi yhdistämiään rakastavaisia arpomalla. Tämän sijaan kyseiset palvelut käyttämät kehittyneitä algoritmeja, joilla voidaan laskea ihmisten näennäinen yhteensopivuus.

Sivusto kerää rekisteröitymisvaiheessa, profiilissa ja persoonallisuustestissä annetut tiedot ja valikoi niiden avulla ne jäsenet, joiden kanssa käyttäjällä olisi todennäköisimmin kemiaa.

Useimmat matchmaking-sivustot selvittävät käyttäjänsä luonteenpiirteet ja mieltymykset tämän vuoksi tarkkaan.

Sivustot keräävät niin yksinkertaisimmat kuin yksityiskohtaisimmatkin tiedot, jotta pystyvät tarjoamaan asiakkailleen mahdollisimman yhteensopivia ehdokkaita.

Matchmaking-sivustoilla voi olla eri tapoja selvittää tarkasti asiakkaan mieltymykset, ideaalityypit ja vieroksunnan kohteet. Useimmiten ne kysyvät lisätietoa esimerkiksi käyttäjän perheestä, uskonnollisista näkemyksistä, koulutuksesta ja rutiineista. Jotkin kysymykset voivat olla yllättäviä, joten on hyvä olla valmis vastaamaan nokkelasti mutta rehellisesti.

Peruskysymysten, kuten “Tupakoitko?” tai “Kuinka usein urheilet?” lisäksi on joitakin muita kysymyksiä, joihin on hyvä varautua. Ne voivat vaikuttaa ensisilmäyksellä oudoilta, mutta ilmenevät oikeasti joillakin deittisivustoilla:

 • Miten reagoisit todennäköisimmin ihmiseen, joka teki sinua kohtaan väärin?
 • Jos saisit valita supervoiman, mikä se olisi ja miksi?
 • Jos käytössäsi olisi jokin päivä 5 miljoonaa euroa, mihin käyttäisit sen?

Jos tahtoo sopivia kumppaniehdotuksia, on deittisivuston kysymyksiin vastattava tosissaan. Kysymykset eivät ole ainoastaan kumppaniehdokkaiden generoimista varten, vaan auttavat myös jäseniä tuntemaan toisensa paremmin. Persoonallisuustestin täyttäminen vie yleensä enintään 20 minuuttia.

Matchmaker-sivustojen persoonallisuustestit perustuvat viiden persoonallisuuden ydinpiirteen malliin (Big Five), jonka mukaan persoonallisuudella viisi ulottuvuutta:

 • Avoimuus uusille kokemuksille (utelias vs. varovainen)
 • Tunnollisuus (järjestelmällinen vs. välinpitämätön)
 • Ekstraversio (seurallinen vs. yksineläjä)
 • Sovinnollisuus (myötätuntoinen vs. suvaitsematon)
 • Neuroottisuus (hermostunut vs. itsevarma)

Kumppaniehdotukset perustuvat sivuston päätelmiin rekisteröitymisvaiheessa otetun persoonallisuustestin vastauksista. Voitaisiin siis jopa sanoa, että nämä ehdotukset ovat myös tieteellisesti päteviä - jäsenen persoona kun on näin ollen psykologisesti yhteensopiva ehdokkaiden kanssa.

HUOMIO: Virheet persoonallisuustestissä vaikuttavat negatiivisesti myös ehdotusten paikkansapitävyyteen. On siis suositeltavaa varata riittävästi aikaa siihen vastaamiseen. Jokainen kysymys on tarkoin muotoiltu, jotta (totuudenmukaisesti vastattuna) ne johtaisivat mahdollisimman osuviin käyttäjäehdotuksiin.

Oletko utelias tietämään mitä matchmaking sivustot tarjoavat sinulle?Kokeile E-kontakti ilmaiseksi

Sopivatko netin matchmakerit sinulle?

Etkö ole vielä varma, ovatko netin matchmaking-palvelut sinua varten? No, otetaanpa asiasta yhdessä selvää!

Kuten kaikilla muillakin asioilla, on deittisivustoilla omat hyödyt ja haittansa. Alla olevan listan avulla voit ymmärtää paremmin, olisiko netin avioliittotoimistoista mahdollistesti sinulle hyötyä.

Netin matcmakerit sopivat sinulle, jos:

✓ Etsit vakavaa parisuhdetta

✓ Tahdot tavata sinkkuja eri kaupungeista ja maistaf

✓ Koet, että kumppaneiden hakeminen kaikkina ajankohtina on kätevä ja haluttava ominaisuus

✓ Tutustuisit mieluusti ihmiseen ennen tämän tapaamista

✓ Et stressaannu yksityiskohtaisten itseäsi koskevien tietojen jakamisesta netissä

Ne eivät ole sinua varten, jos:

✘ Tahdot vain huoletonta deittailua

✘ Et ole valmis käyttämään rahaa yhteensopivimman kumppaniehdokkaan löytämiseen

✘ Et luota netissä tapaamiisi ihmisiin

Nyt olet valmis päättämään, olisiko tällaiselle sivustolle rekisteröityminen sinulle oikea askel.

Jos olet kiireinen ihminen ja etsit yksinkertaista ja helppoa tapaa etsiä omien mieltymystesi mukaista seuraa, voi nettideittailusta koitua paljon hyötyä.

On suuria nimiä, jotka toimivat matchmakereinä heille, joilla on tarkat vaatimukset potentiaaliselle parisuhteelleen. Näillä ammattilaisilla on vuosikymmenien kokemus alalta, joten myös nirson ihmisen voi olla kannattavaa harkita heidän palveluidensa ostoa.

Ilmaiset ja maksulliset matchmakerit

Ei tule olettaa, että matchmaking-sivusto olisi hyödyllinen vain, koska se on ilmainen. Saadakseen sen käytöstä kaiken hyödyn irti, on ensin tiedettävä, miten alan eri palveluntarjoajat voivat olla käyttäjälle avuksi.

Nykyajan avioliittotoimistoja on ilmaisia sekä maksullisia. Molemmat lupaavat löytävänsä asiakkailleen yhteensopivan kumppaniehdokkaan, mutta maksullisilla sivustoilla on omat etunsa.

Ilmaiset sivustot ovat ystävällisiä kukkarolle ja omaavat laajan, tulorajat ylittävän asiakaskunnan. Koulutetut ja uralla menestyneet ihmiset löytyvät silti todennäköisemmin maksullisilta sivustoilta. Ilmaisten sivustojen matchaus-algoritmit ovat varsin yksinkertaisia, joten ehdotukset eivät ole yhtä tarkkaan valikoituja tai sopivia.

Ilmaisten sivustojen rekisteröitymisprosessit ovat usein helppoja, ja tämä vetää puoleensa paljon sinkkuja. Tätä hyödyntävät tietysti myös feikkiprofiilit ja botit, mitkä eivät ole miellyttävä ominaisuus deittisivustoja vertaillessa.

On helppo ymmärtää, miksi ilmaisilta deittisivuilta voi olla vaikeampaa löytää todellista seurustelukumppania. Luuleeko kukaan oikeasti, että ilmaiselle matchmaking-sivustolle rekisteröityvät etsisivät pitkäaikaista parisuhdetta? Varmaankaan eivät, sillä monet saattavat olla sivustolla vain tylsyyttään, ja etsivät ilmaista ajanvietettä.

Jos tahtoo löytää ihmisen, joka etsii vakavissaan kestävää parisuhdetta, on parempi suunnata eri hintaluokkia tarjoaville maksullisille matchmaking-sivustoille.

Tällaisen sivuston käytön voi aloittaa ilmaistilillä ja tilata maksullisen jäsenyyden, mikäli pitää ilmaiskokeilusta. Premium-jäsenyyden osto mahdollistaa tätäkin paremmat kokemukset ja onnistumismahdollisuudet.

Maksullisten matchmakereiden edut

premium-on-parempi

Parempi käyttökokemus

Maksullisena jäsenenä sivuston navigointi voi olla paljon helpompaa, kuin peruskäyttäjänä.

Päivittäessään jäsenyytensä maksulliseksi pääsee eroon häiritsevistä mainoksista. Premium-käyttäjä myös saa prioriteettiaseman. ottaessaan yhteyttä asiakaspalveluun.

Jotkin sivustot tarjoavat henkilökohtaisen oppaan, joka kertoo sivuston käytön perusteet ja auttaa, mikäli tilin käytössä ilmenee ongelmia.

Sopivia ja tyylikkäitä ehdokkaita

Kumppaniehdotusten sopivuus kasvaa maksulliseen jäsenyyteen siirryttäessä. Tämä on seurausta tieteellisiä menetelmiä hyödyntävästä persoonallisuustestistä, joka kunkin jäsenen on otettava.

Testistä saatuja tietoja käytetään valittaessa jäsenelle sopivia kumppaniehdokkaita muiden käyttäjien kirjosta. On todennäköistä, että näiden testien avulla käyttäjä tulee yhdistetyksi sellaisten ihmisten kanssa, keiden persoona ja monet muut ominaisuudet ovat erittäin yhteensopivia käyttäjän luonteen ja ideaalien kanssa.

Tällaisten deittisivustojen kautta tavatut ihmiset eivät ainoastaan jaa samaa arvomaailmaa ja sovi omiin mieltymyksiin, vaan ovat myös vakavissaan kestävän parisuhteen etsimisestä. Näin ollen he ovat todennäköisimmin ihmisiä, jotka ovat taloudellisesti kykeneviä ja tarpeeksi kypsiä pitämään yllä oikeaa parisuhdetta.

Turvallisuus

Kuka tahtoisi pitää yhteyttä bottiin tai huijariin? Ei kukaan.

Useimmilla sivustoilla maksullisen jäsenyyden ostanut saa automaattisesti tilinsä varmennetuksi, ja voi valita tulevansa yhdistetyksi vain muiden varmennettujen käyttäjien kanssa.

On sivustoja, jotka estävät ja hyllyttävät varmentamattomia käyttäjiä. Nämä palvelut omaavat yleensä kaikista perusteellisimman varmennusprosessin. Jotkin näistä käyttävät “portsareita” jotka tarkistavat henkilökohtaisesti kunkin uuden käyttäjän profiilin varmentaakseen heidän henkilöllisyytensä.

Yhteydenpito

Jos tahtoo luoda todellisen yhteyden omiin ‘matcheihin’, premium-jäsenyyden osto on suositeltavaa. Netin matchmakerit ovat usein nuukia antamaan peruskäyttäjille mahdollisuuden keskustella ja pitää yhteyttä vapaasti omiin kumppaniehdotuksiinsa.

Premium-käyttäjä saa rajoittamattoman käyttöoikeuden eri viestitoimintoihin kiinnostavien ihmisten kanssa. Hän pääsee myös näkemään näiden täydet profiilit (joillain sivustoilla tämä tarkoittaa erityisesti kuvien katsomisoikeutta) ja aloittamaan yhteydenpidon koska tahansa.

Matchmaking-sivustojen historia

Entisaikojen ihmiset rakastuivat tuttaviinsa lukiossa, työpaikalla tai ystäväpiiriensä kautta. Nykypäivän teknologian ansiosta sinkut voivat tavata ihmisiä eri osista kaupunkia, maata tai maapalloa.

Matchmaking tuli nettiin vuonna 1993 maailman ensimmäisen deittisivuston, Match.comin muodossa. Harva tietää, että näinkin suuri bisnes sai alkunsa luokiteltujen, kumppania etsiville tarkoitettujen mainospalstojen muodossa.

Ajan kuluessa eri yritykset nousivat ja loivat parempia ominaisuuksia tarjoavia deittisivustoja pyrkiessään nousemaan alan yhtiöiden hierarkiassa. Nykyään useimmat matchmaking-sivustot käyttävät algoritmeja ja tieteellisiä testejä, jotta ne löytäisivät käyttäjälleen täydellisen kumppanin.

Nämä uudet matchaus-tavat ovat muuttaneet nykypäivän treffikulttuuria suuresti.

history-matchmaker-swe

Noin 40% pareista tapaa toisensa netin palvelualustojen kautta, ja tämän luvun odotetaan nousevan tulevien vuosien aikana. Tilastot osoittavat, että pariskuntien tapaamistavassa on tapahtunut äkillinen ja ilmeinen muutos.

90-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa sinkut tapasivat todennäköisimmin tulevaisuuden kumppaninsa koulussa (yliopisto, lukio), kirkossa, baarissa, työpaikalla tai jopa ystävien ja perheen kautta. 2000-luvun puolivälistä nykypäivään asti romanttisten kumppanien tapaaminen netin kautta on yleistynyt ja alkanut syrjäyttämään aiemman normin.

Ei ole enää epätavallista, että sinkut käyttävät nettisivustoja vakavan suhteen etsimiseen. Jo noin 36% aikuisista käyttää vakavien ja pitkäkestoisten parisuhteiden etsimiseen rohkaisevia deittisivustoja.

Vaikka motiivit deittisivustoille rekisteröitymiseen voivat olla toisinaan erilaisia, iso osa palvelujen käyttäjistä odottaa löytävänsä kestävän parisuhteen tällaisten seuranhakupalvelujen kautta.

Tämän lisäksi nykypäivän sinkut voivat valita tarkemmin, millaisen ihmisen kanssa he tahtovat päätyä yhteen, koska heidän verkostonsa ulottuu oman yhteisön ulkopuolelle. Tästä johtuen myös pariskuntien tyypit ovat muuttuneet huomattavasti viime vuosien aikana.

Netin matchmaker-alustojen nousu on nostanut eri rotujen välisten parisuhteiden määrää. Myös saman uskonnon, akateemisen taustan ja iän omaavat pariskunnat ovat yleistyneet.

Nämä nykyaikaiset avioliittovälittäjät ovat auttaneet ihmisiä romanssin etsinnässä jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Ne ovat auttaneet rikkomaan esteitä samankaltaisten mutta toisistaan kaukana elävien ihmisten väliltä. Netin matchmakerit ovat luoneet paljon enemmän suhteita, kuin perinteiset avioliittotoimistot.

Eri ikäryhmien avioliittovälitys

Kuten yleinen sanonta kuuluu, on ikä vain numero. Tämä ei päde ainoastaan rakkauteen, vaan myös deittisivustoille liittymiseen.

Ihmiset rekisteröityvät matchmaking-sivustoille eri syistä. Nämä syyt vaihtelevat yleensä eri ikäryhmien välillä. Tämä tarkoittaa, että tiettyihin ikäryhmiin voidaan liittää yleispäteviä motiiveja tällaisiin palveluihin liittymiseen. Näitä ovat esimerkiksi:

18-24-vuotiaat

Nuorilla aikuisilla on usein vielä monet elämään liittyvä järjestelyt kesken. Tämän vuoksi ikäryhmään kuuluvien sinkkujen tapaaminen vakavaan seurusteluun tarkoitetuilla deittisivustoilla saattaa olla harvinaista.

Vaikka he eivät usein tahdokaan sitoutua vakavaan suhteeseen, ei tämä tarkoita, että he sulkisivat tosirakkauden mahdollisuuden kokonaan pois.

25-35-vuotiaat

Mikäli etsit kumppania ja kuulut tähän ikäryhmään, onnittelut! Ikätoverisi muodostavat usein suurimman asiakaskunnan eri matchmaking-sivustoilla.

Nämä ovat nuoria ammattilaisia, jotka ovat uransa huipulla ja tahtovat löytää jonkun, kenen kanssa jakaa elämän ilot ja surut.

36-49-vuotiaat

Ihmisryhmä, jonka jäsenet ovat usein jo saaneet elämänsä järjesteltyä ja suunniteltua. He tietävät, mitä tahtovat parisuhteelta, ja
ovat todennäköisesti niin taloudellisesti kuin henkisestikin vakaita. Useimmat tämän ikäryhmän ihmisistä etsivät vakavaa parisuhdetta, ja tämän vuoksi monet heistä voi löytää matchmaking-sivustoilta.

Yli 50-vuotiaat

Kukaan ei ole liian vanha seurustelemaan. Huomattava osa myös tämän ihmisryhmän edustajista etsii pitkäkestoista, romanttista suhdetta. Joillekin tämä voi olla heidän toinen avioliittonsa.

Myös senioreille suunnatut deittisivustot ovat yleistyneet, ja niiden ansiosta henkisesti ikinuoret voivat löytää kumppanin helpommin ja elää onnellisesti.

Nämä yleistykset eivät tietenkään päde kaikkiin ihmisiin. Ihmiset ovat aina yksilöitä ja omalla tavallaan uniikkeja. Ei ole syytä huolestua, vaikka poikkeaisikin näistä kuvauksista, sillä eri ikäryhmille ja ihmistyypeille on omat deittisivustonsa. On vain löydettävä näistä itselle sopivin.

Tietoa uudelle käyttäjälle

Uusien asioiden kokeilu voi olla jännittävää mutta hermoja kiristävää. Stressiä helpottaa valmistautuminen ennen sivulle menoa. Alta löydät joitakin neuvoja jotka auttavat saamaan hyvän alun matchmaking-sivustolla.

ensikertalaiset-otteluntekijat

Etsitkö tyylikästä, älykästä ja vakaata ihmistä? Hänet on helppo löytää matchmaking-sivustolta. Koska jotkin näistä palveluista veloittavat tyyriin hinnan rajoittamattomasta ominaisuuksien käytöstä, on sivuston käyttäjien oltava taloudellisesti vakaita.

Profiilin luonnin monitasoisuus sekä rekisteröitymisprosessi myöskin eliminoivat pois heidät, keillä ei ole aikaa tai motivaatiota lukea kysymyksiä läpi ja antaa niihin kunnollisia vastauksia. On siis odotettavissa, että sivustoilla pääsee tapaamaan monia akateemikkoja, urallaan menestyksekkäitä yksilöitä, intellektuelleja sekä älykkäitä ja nokkelia opiskelijoita.

Profiilin luomisesta...

Aiemmin deittisovelluksia kokeillut voi yllättyä matchmaking-sivustojen profiilien erilaisuudesta. Useimmiten tällaisten sivustojen profiilien asettelu on paljon sovelluksia yksityiskohtaisempaa.

Uuden käyttäjän on usein vastattava luonteeseen liittyviin kysymyksiin ja kirjoitettava lyhyehköjä kuvauksia itsestään jo vain profiilin täyttämiseksi. Jotkin sivustot käyttävät useita persoonallisuustestejä, joihin vastaamista edellytetään kaikilta käyttäjiltä. Tämä auttaa niiden algoritmeja määrittelemään sopivimmat kumppaniehdokkaat.

Rajattomat mahdollisuudet...

Ihmisillä on omat mieltymyksensä etenkin mahdollisiin elämänkumppaneihin liittyen. Jos vain uskaltaa olla tarkka hakuehtojensa kanssa, voivat deittipalvelut auttaa ideaalin kumppanin löytämisessä tehokkaasti.

Monet ominaisuudet, joita olisi lähestulkoon mahdotonta löytää tapaamalla ihmisiä kasvotusten, voivat olla helposti saatavilla vain muutaman klikkauksen ja kysymysten päässä nettideittailun maailmassa. Näin tapaa saman iän, taloudellisen statuksen, sosiaaliluokan ja arvomaailman omaavia ihmisiä.

Erityiset matchmakerit

Tiettyjä tarpeita omaavan ihmisen ei tarvitse huolehtia kumppanin löytämisestä. On monia sivustoja, jotka on suunnattu tietyille kohderyhmille.

Ikäero

Sivustot, jotka on tarkoitettu ihmisille, jotka pitävät huomattavan ikäeron suhteista. Tämä tarkoittaa, että yksilö pitää itseään huomattavasti nuoremmista tai vanhemmista ihmisistä. Näihin kuuluvat muun muassa sokerideittailuun tai “puumille” tarkoitetut sivustot.

Uskonto

Oletko juutalainen? Kristitty? Muslimi? Lähes jokaiselle uskonnolle löytyy jo oma netin osa-alueensa, missä tutustua potentiaalisiin kumppaneihin. On erilaisia matchmaking sivustoja, jotka erikoistuvat tuomaan yhteen samaa uskontoa harjoittavia yksilöitä.

HLBT

On lukuisia deittisivustoja, jotka toimivat alustana HLBT-vähemmistöjen rakkauden etsinnälle. Nämä palvelut ottavat huomioon myös ehdokkaan sukupuoleen liittyvät mieltymykset.

Haluatko löytää sinun potentiaalisen rakkauden?Löydä minun oikea partneri

Loppusanat

Sen Oikean löytämisen ei tarvitse olla vaikeaa tai aikaa vievää. Matchmaking-sivustot tekevät kumppanin löytämisestä nopeampaa ja helpompaa.

Sivustojen erityisten matchaus-algoritmien ansiosta voit olla varma, että löydät juuri etsimäsi -- oli se sitten vakava parisuhde tai aviopuoliso. Selaamalla matchmaker-arvostelujamme voit aloittaa rakkautesi etsimisen itsevarmasti

DatingScout.fi Author Chris Pleines
Chris Pleines
Datingscout perustaja ja Online Dating for Dummies -julkaisun kirjoittaja
Chris perusti Datingscout 15 vuotta sitten, ja nykyään hän on yksi johtavista online-treffiasiantuntijoista. Hän on Online Dating for Dummies -julkaisun toinen kirjoittaja ja Internetin suurimman online-treffitutkimuksen kirjoittaja, joka analysoi 20 miljoonaa profiilikuvaa tekoälyllä. Hän esiintyi myös lukuisissa televisiohaastatteluissa ja julkaisuissa antamassa asiantuntijaneuvoja sekä vinkkejä nettideittailusta.