Parhaat Deittailusovellukset 2024 Suomessa

badoo.com

Käyttäjät 40 000
Sukupuolien jakauma

35 %
65 %
 • Liittyminen on ilmaista, mutta tiettyjen erikoisominaisuuksien käyttö edellyttää krediittien tai premium -jäsenyyden ostoa
 • Suurin osa käyttäjäkunnasta koostuu myöhäisteineistä ja nuorista aikuisista
 • Sovelluksella on paljon aktiivisia käyttäjiä
 • Sopii ystäviä tai huoletonta deittailua etsiville
 • Mobiilisovellus on ladattavissa ilmaiseksi suurimmista sovelluskaupoista
idates.com

Käyttäjät 14 000
Sukupuolien jakauma

32 %
68 %
 • Uusia jäseniä päivittäin
 • Reaaliaikaisia ilmoituksia jäsenistä, jotka pitävät profiilistasi ja tahtovat keskustella
 • Kumppaniehdotuksia ei saa rekisteröitymisen yhteydessä
 • Yksityisviestit eivät ole ilmaisia, vaan niiden osto edellyttää kolikoita
tinder.com

Käyttäjät 130 000
Sukupuolien jakauma

37 %
63 %
 • Profiilista tykkääminen tai sen skippaaminen on helppoa pyyhkäisytoiminnolla.
 • Miljoonia jäseniä, joihin tutustua.
 • HLBTQ-vähemmistöt tervetulleita.
 • Yhdistämismahdollisuus muihin sovelluksiin, kuten Spotifyhin, Snapchattiin jne.
 • Profiilin aitouteen liittyvät turvatoimet riittämättömiä.
 • Tiedon määrä profiileista on rajattua.
 • Pyyhkäisyt tehdään kuvien perusteella vain muutamassa sekunnissa, mikä tekee Tinderistä varsin pinnallisen.

Deittisovellukset - lääke yksinäisyyteen?

Nykyihmisellä on usein tapana juhlistaa nautintoja ja voimaantumisen tunteita, joita yksinelo tuo. Vähemmälle huomiolle jää sinkkuuden ikävämpi puoli, yksinäisyys. Tunne ei ole välttämättä jatkuva, mutta tultuaan pitkälle venyneen elokuvaillan tai työpäivän jälkeen oman huoneensa suojaan, odottamassa on vain omasta yksinäisyydestä muistuttava tyhjyys.

Sinkkuus on omalla tavallaan hauskaa ja voimaannuttavaa. Henkilö pääsee elämään omilla ehdoillaan, edistämään uraansa ja keskittymään itsensä kehittämiseen. Jossakin vaiheessa kuitenkin koittaa aika, kun ystävät vakiintuvat omiin suhteisiinsa tai deittailevat, eivätkä ole enää pitämässä viikonloppuseuraa.

Viimeistään tässä vaiheessa ihminen havahtuu siihen, kuinka kivaa onkaan, kun on joku seurana. Tämä voi olla romanttinen kumppani, kiva viikonloppudeitti tai vaikka vain yhden yön juttu. Jotain on siis tehtävä!

Tahdotko...

 • Kivoja juttuhetkiä ystävän kanssa ennen nukkumaanmenoa
 • Hauskoja illanviettoja
 • Mahdollisuuden sielunkumppanisi tapaamiseen
 • Yhden yön juttuja

Mutta...

 • Sinulla ei ole paljoa aikaa tapailua varten
 • Olet vapaa vain viikonloppuisin
 • Tahdot deittailla omaan tahtiin
 • Et tiedä, mistä etsiä kuumaa treffiseuraa?

Jos vastasit johonkin kohtaan 'kyllä', voi deittisovelluksista olla sinulle hyötyä!

Nykypäivän deittisovellukset ovat niin käteviä, että yhä useammat ihmiset päätyvät liittymään niihin. Noin 40% hetero- ja 65% homopariskunnista tapaa treffisovelluksen kautta. Tämä tieto on saatu sosiologien tekemästä kyselystä, jolla mitattiin, miten parit tapaavat ja kuinka kauan he pysyvät yhdessä. Tulos osoittaa, kuinka hyväksyttyä deittisovellusten käytöstä onkaan tullut viime vuosien aikana. Nykyään ne ovat suosittu tapa löytää itselleen romanttinen kumppani.

Nykyihmisen ei siis tarvitse elää rakkaudetonta sinkkuelämäää pitkään. Seuranhakupalveluun liittymällä voi päästä muiden lämpöä tai hauskanpitoa etsivien sinkkujen tykö.

nainen kayttaen puhelinta

Mikä deittisovellus on sinulle? Parhaat deittisovellukset ilmaiseksi!

Treffiseuran löytäminen on deittisovellusten ansiosta yhtä helppoa, kuin pizzan tilaus kotiinkuljetuksella. Pizzan - kuten myös treffikumppanin - miellyttävyyden tietää kuitenkin vain kokeilun kautta; valitse siis seuranhakupaikkasi tarkoin harkiten!

Markkinoilla on satoja deittisovelluksia, jotka vain odottavat kokeilunhaluisia ihmisiä. On helppo eksyä lukuisten saatavilla olevien deittisovellusten kirjoon, mutta oikea kysymys kuuluu: Mitkä näistä sovelluksista vastaavat juuri sinun tarpeitasi?

Jos uskot, että elämän parhaat asiat ovat ilmaisia, voit hyötyä muun muassa näiden nettideittailun ilmaisten edelläkävijöiden kokeilusta:

 • Tinder
 • Badoo
 • Bumble

Nämä ilmaiset treffisovellukset omaavat eräät markkinoiden laajimmista käyttäjäkunnista. Suurusjärjestyksen mukaan luetteloituna Tinder on ensimmäinen, Badoo toisena ja Lovoo kolmantena. Jos etsit suosittua ja ilmaista sovellusta, kannattaa sinun kokeilla näistä jotakin.

Ovatko treffisovellukset ilmaisia?

On deittisovelluksia, joiden lataaminen ja käyttö on ilmaista. Monet niistä kuitenkin tarjoavat kiinnostavia premium-ominaisuuksia, jotka parantavat palvelun toimivuutta. Esimerkiksi Tinder- ja Bumble -sovellukset ovat ilmaisia, mutta moni käyttäjistä sanoo, että erityisominaisuuksista maksaminen on kannattavaa

Jotkin sovellukset hyödyntävät ns. freemium-strategiaa, jossa palvelun käyttö on ilmaista, mutta kokemusta voi parantaa maksamalla joistakin erityisominaisuuksista. Oston tarjoama hyöty vaihtelee palveluittain, mutta tarkoittaa joissain tapauksissa esimerkiksi profiilin korostumista hakutuloksissa, kumppaniehdokkaiden määrän kasvamista ja tykkäystoiminnon avautumista.

Deittisovellusten historia

Oli aika, jolloin treffeille meno netistä löytyneen ihmisen kanssa oli outo ja seurustelukulttuurille uusi konsepti. Tämän päivän nuori sukupolvi on kuitenkin johtanut nettideittailun julkisen kuvan muutosta.

Konsepti alkoi Newarkissa, New Jerseyssä 1940-luvulla perustetussa yhtiössä, joka sai idean “sosiaalisesti samanvertaisten” ihmisten yhteen tuomisesta. Yritys pyrki arvioimaan kahden ihmisen yhteensopivuutta kyselyn avulla.

Tämä ihmisten yhdistäminen profiileidensa perusteella mullisti deittailun, ja internetin yleistyessä vuosia myöhemmin syntyivät monet nettideittailuun erikoistuvat sivustot.

Deittisovellukset ovat nettideittailun alakategoria, joka alkoi muotoutua vuoden 2003 tienoilla. ProxiDating -niminen yhtiö oli yksi ensimmäisistä Bluetooth-laitteilla deittailun mahdollistaneista palveluista. Se toimi yhdistämällä toisistaan tietyn etäisyyden päässä olevat käyttäjät.

Varhaisia mobiilideittailun suunnannäyttäjiä olivat myös Match.com, Webdate ja Lavalife, jotka tulivat osaksi markkinoita vuoden 2004 alussa internetin yleistyessä länsimaisissa kotitalouksissa. Yksi suurimmista mobiilin seurustelukulttuurin muutoksista tapahtui kuitenkin myöhemmin vuonna 2012 Tinderin julkaisun myötä.

Yhdessä älypuhelinten kanssa Tinderistä tuli todellinen muoti-ilmiö, joka loi uuden romantiikan historian aikakauden, tuoden swaippailusta innostuneet sinkut toistensa luo. Lukuisat sovellukset ovat sittemmin kopioineet Tinderiä suuren suosion toivossa.

Deittisovellusten markkinaosuus on arvioitu 2,1 miljardin Yhdysvaltain dollarin suuruiseksi. Isoimman osan tästä muodostaa Tinder 750 miljoonan dollarin osuudellaan.

Mobiilideittailun tulevaisuus näyttää lupaavalta: yli 15% yhdysvaltalaisista aikuisista eli noin 50 miljoonaa amerikkalaista vakuuttaa käyttävänsä deittisovelluksia hellyyden etsintään myös tulevaisuudessa.

Miten deittisovellukset toimivat?

Seuranhakuun suunnatut sovellukset ovat yksi sosiaalisen median muoto toisten joukossa. Suuret käyttäjämäärät puoleensa vetäneet sovellukset nähdään yleisesti suosittuina. Esimerkkinä voidaan käyttää Tinderiä, joka on kerännyt suuren osan nettideittailun nuoresta, 18-29-vuotiaasta asiakaskunnasta. Miten deittisovellukset siis toimivat?

 • Useimmat treffisovellukset tuovat yhteen käyttäjiä “kyllä tai ei”-toiminnon kautta
 • Tinder-tyylinen “kyllä tai ei” -toiminnolla käyttäjä päättää nopeasti, onko kiinnostunut ehdokkaasta vai ei
 • Jotkin sovellukset ovat sijaintiin perustuvia, ja tuovat yhteen etenkin toistensa lähellä majoittuvia ihmisiä
nainen-kayttaa-treffisovelluksia

On olemassa deittisovelluksia, jotka ovat saatavilla vain matkapuhelimille, mutta monet netin treffisivustoista ovat laajentaneet tarjontaansa sisältämään myös muille mobiililaitteille suunnitellut sovellukset. Niiden kautta käyttöönsä saa yleensä samat toiminnot, kuin selainversiossakin.

Seuranhakusovellusten algoritmit

Deittisovellukset toimivat koneoppimista hyödyntävillä algoritmeillä (hieno nimitys tietokoneen tehtävälistalle), jotka tuovat ihmisiä yhteen heidän antamiensa tietojen perusteella. Useimmat treffisovellusten algoritmit ‘matchaavat’ ihmisiä heidän sijaintinsa mukaan, mikä tietenkin helpottaa tapaamisten sopimista ja on näin ollen hyvinkin järkevää.

Yleisesti ottaen useimmat näistä algoritmeistä noudattavat tiettyä kaavaa määrittäessään kumppaniehdokkaita:

 • Sijainti
 • Kumppaniehdokkaan ideaali sijainti hakuehdoissa
 • Mieltymys kumppanin ikään liittyen
 • Piirteet
 • Ulkonäkö

Nämä algoritmit siis oppivat palvelun käyttäjien avulla. Ne eivät ainoastaan kerää dataa, vaan pyrkivät myös ymmärtämään jäsenten mieltymyksiä ja tekoja. Tämän johdosta ne esimerkiksi poistavat ehdokkaat, joista ihminen ei ole kiinnostunut, ja korvaavat ne aiemmin ilmenneiden mieltymysten mukaisiksi.

Deittisovellukset vs. Deittisivustot

Useimmat treffisivustot tarjoavat palveluitaan myös sovellusten kautta. Jotkin niistä ovat ilmaisia, toiset taas edellyttävät maksullisen jäsenyyden ostoa.

Sovellusten ilmaisuus johtuu usein siitä, että ne saavat tuottoja mainosten ja sovellusten sisäisten ostosten, kuten lisäominaisuuksien avaamiseen käytettyjen virtuaalivaluuttojen kautta.

On monia sovellusten tarjoamia etuja, joita useimmat seuranhakupalveluiden selainversiot eivät omaa:

 • Matkapuhelimelle sopiva suunnittelu
 • Helppo sisäänkirjautuminen sosiaalisen median tileillä, kuten Facebookilla
 • Kuvien lataaminen kätevämpää
 • Ääni- ja videotoimintojen yksinkertaisempi käyttö
 • Treffiseuran löytäminen mistä vain, milloin vain - esimerkiksi päivittäisen työmatkan aikana tai kylpyammeessa istuessa

On hyvä pitää mielessä, että selainversiot tarjoavat usein enemmän toimintoja, koska niiden käyttö on sujuvampaa tietokoneella kuin puhelimella.

Huoleton deittailukulttuuri

Ihmiset käyttävät deittisovelluksia eri syistä. Jotkin käyttäjät etsivät niiden avulla vakavaa romanttista suhdettta, toiset puolestaan tahtovat vain sitoumuksetonta seksiä - ja ovat tarkoitusperistään suorasukaisia

Nettideittailu on tehnyt uusien ihmisten tapaamisesta helpompaa, kuin koskaan aiemmin. Moni onkin löytänyt sen ansiosta romanttisen kumppanin, vakavan parisuhteen tai jopa aviopuolison. Kaikki eivät kuitenkaan havittele naimisiinmenoa.

Toisinaan ihminen tahtoo vain seksiä - tämä on täysin normaalia. Yhden yön jutut eivät ole mikään uusi keksintö, vaan niitä on ilmennyt aivan muinaisilta ajoilta asti.

pari treffit

Deittisovellusten yleisyys on tehnyt seksiseuran etsinnästä helpompaa luomalla ilmapiirin, jossa samanhenkiset ihmiset voivat tavata toisiaan. Ne ovat ikään kuin kaataneet lisää bensaa “panokulttuurin” liekkeihin. Heille, joille käsite on uusi, voi panokulttuurin tiivistää muutamaan peruspilariin:

 • Sitoumuksettomat seksisuhteet ovat hyväksyttyjä ja rohkaistavia
 • Mukaan luetaan yhden yön juttujen lisäksi myös monet muut seksisuhdetyypit
 • Ei tunnesiteitä tai pitkäaikaista sitoutumista

Huolettomaan seuranhakuun suunnatut deittisovellukset ovat olemassa eri tarpeita, yleisöjä ja käyttötarkoituksia varten. Tämän vuoksi onkin suositeltavaa valita omaan käyttöön otettava sovellus tarkoin.

Tutustu siis deittisovelluksen luonteeseen, jäsenistöön, hintatasoon ja muihin tärkeisiin yksityiskohtiin ennen tunnusten luontia.

Eri deittisovellustyypit

On eri tyylisiä deittisovelluksia, joista kukin tarjoaa kohderyhmilleen omanlaisiaan erityistoimintoja. Vaihtoehtojen laaja kirjo tekee omia mieltymyksiä vastaavan palvelun (ja näin myös seuran) löytämisestä erittäin helppoa.

Nettideittailussa kaikki on ihmisen itsensä hallinnassa. Hän voi itse vertailla eri sovelluksia ja valita niistä ne, mitkä sopivat hänen omiin tarpeisiinsa parhaiten. Lisäohjeita löydät alta:

Deittisovellukset huolettomiin deitteihin ja ehkä myös johonkin vakavampaan

Monet suositut seuranhakusovellukset omaavat käyttäjäkunnan, joka hakee treffiseuraa, yhden yön juttuja tai vakavaa suhdetta. Näiden jäsenten kohdalla tapaamisen lopputulos riippuu täysin seuran kanssa löytyneestä kemiasta. Tällaisia neutraaleja deittisovelluksia ovat muun muassa:

 • Tinder
 • iDates
 • Badoo

Sovelluksia rakkauden etsintään

Jotkin treffisovellukset on suunnattu etenkin pitkäkestoisempaa ja vakavampaa suhdetta etsiville. “Sen Oikean” etsintään suunnattuja sovelluksia ovat esimerkiksi:

 • Bumble
 • Match
 • EliittiKumppani

Sovellukset seksiseuran etsintään

Ei sovi tietenkään unohtaa vain vanhaan kunnon aikuisten hauskanpitoon tarkoitettuja sovelluksia. Näiltä löytää ihmisiä, jotka etsivät vain nopeaa, sitoumuksetonta tarpeiden tyydytystä. Seuran villiys vaihtelee palveluittain.

Uraihmisille suunnatut seuranhakusovellukset

Tähän kategoriaan kuuluvat niin fyysisesti kuin henkisestikin nuorille uranuurtajille suunnatut sovellukset. Näissä palveluissa otetaan huomioon, ettei niiden käyttäjiltä välttämättä löydy aikaa vakavalle parisuhteelle.

Deittailua HLBT+-vähemmistöille

Seuranhakusovellusten laajaan kirjoon kuuluvat myös eksklusiivisesti HLBT+ -ihmisille tarkoitetut palvelualustat. Kyseessä on hieno edistysaskel; olihan homoseksuaalisuus pitkään vain yksi perinteisten deittisivustojen asetuksista löytyvistä vaihtoehdoista.

Sovelluksen valinnassa huomioitavaa

Useimpien deittisovellusten lataaminen ja niille rekisteröityminen on ilmaista. Niiden kokeilu ja vertailu ei siis vie useimmiten paljoakaan aikaa. On kuitenkin monia tekijöitä, joita on hyvä arvioida sovellusta valitessa:

 • Millaista parisuhdetta etsit?

Ennen kuin edes harkitset deittisovellukseen liittymistä, on sinun tärkeää olla varma siitä, mitä pyrit tällä saamaan. Tie onneen alkaa tarkoitusperiin sopivan palvelualustan valinnalla.

 • Millaisia rajoitteita sovellus omaa?

Muista tutustua sovelluksen ominaisuuksiin ja kaikkeen muuhun, mitä se tarjoaa. Vertaa tätä sitten siihen, mitä itse tarvitset.

 • Onko rekisteröityminen helppoa vai vaikeaa?

Joihinkin deittisovelluksiin rekisteröityminen on helppoa, toiset taas edellyttävät monien vaatimusten täyttämistä ja pitkää varmennusprosessia. Tutustu käyttöehtoihin ja siihen, kuinka kauan tilin luontiin menee.

 • Kuinka turvallinen treffisivusto on? Ovatko henkilökohtaiset tietosi turvassa?

Kyseessä on välttämättömyys, joka deittipalvelun on täytettävä. Turvallisuutesi tulisi olla prioriteetti mille tahansa sivustolle liittyessä.
Varmista siis, että deittisivusto omaa turvallisuustoiminnot, jotka suojaavat sen käyttäjiä kaikenlaisilta uhilta.

 • Mikä on deittisovelluksen kohderyhmä?

Asiakaskunnan tuntemalla tiedät heti, ovatko mahdollisuutesi sinulle sopivan kumppanin löytämiseen sivustolla hyvät. Tiedon voit löytää luotettavilta, arvosteluja tekeviltä sivustoilta, jotka kokeilevat sovelluksia ja julkaisevat sitten niihin liittyvät tarpeelliset tiedot kaikkien nähtäväksi.

Ovatko deittisovellukset vaivan arvoisia?

Onko tosirakkauden unelman jättäminen deittisovelluksen varaan kannattavaa? Palvelualustoilla on hyvät ja huonot puolensa:

Plussat:

 • Laaja ihmisverkosto
 • Parempi yksityisyys
 • Anonymiteetti
 • Nopea yhteydenpito lukuisten kumppaniehdokkaiden kanssa
 • Käyttö helppoa ja kätevää
 • Nopea yhteydenpito
 • Treffiseura lähialueilta
 • Sitoumuksettomia seikkailuita

Miinukset:

 • Joillakin ihmisillä pahoja aikeita
 • Huijatuksi tuleminen helppoa
 • Vaihtoehtojen suuri määrä voi olla hämmentävää
 • Feikkiprofiilit

Rekisteröityessä muistettavaa

 • Ole rehellinen

On tärkeää luoda totuudenmukainen kuva itsestäsi - näin vältät myös feikkitilin ylläpitoon liittyvät ongelmat. Itsestään valehteminen tekisi koko deittisovelluksen käytöstä hyödytöntä, sillä tarkoituksenahan on tavata ihminen, johon tutustua kasvotusten.

 • Varo feikkiprofiileja

Netti on toisinaan vaarallinen paikka, ja deittisovellukset eivät ole poikkeus tähän sääntöön. Jotkin ihmiset ovat palveluissa vääristä syistä; muista siis olla varuillasi huijareiden ja ahdistelijoiden varalle.

 • Ole oma itsesi

Ainut tapa päästä aidoille treffeille on rehellisyyden kautta. Kaikki tahtovat näyttää hyvältä profiilikuvissaan, mutta sinun on häikästävä myös luonteellasi löytääksesi ihmisen, joka täydentää persoonaasi.

Loppusanat: Ole mahdollisuuksille avoin!

Nettideittailu on yhtä hyödyllistä, kuin siitä itse tekee. Se voi olla kamala tai ihana kokemus. Varaudu siis pettymyksiin, mutta älä luovu toivosta. Selaile profiileja ylpeästi niin kauan, kunnes löydät ihmisen, jonka kanssa sinulla “klikkaa” - ja nauti joka hetkestä tämän kanssa.

On aika hemmotella itseäsi hauskanpidolla, ihmisiin tutustumisella sekä uusien asioiden kokeilulla. Deittisovellusten kautta voit löytää uusia, eliniän tai vain hetken kestäviä suhteita.

Nykyaikana mahdollisuutesi ovat rajattomat. Oletko valmis kokeilemaan onneasi parisuhdemarkkinoilla? Arvostelujemme avulla oikean sovelluksen löytäminen on helpompaa!

DatingScout.fi Author Chris Pleines
Chris Pleines
Datingscout perustaja ja Online Dating for Dummies -julkaisun kirjoittaja
Chris perusti Datingscout 15 vuotta sitten, ja nykyään hän on yksi johtavista online-treffiasiantuntijoista. Hän on Online Dating for Dummies -julkaisun toinen kirjoittaja ja Internetin suurimman online-treffitutkimuksen kirjoittaja, joka analysoi 20 miljoonaa profiilikuvaa tekoälyllä. Hän esiintyi myös lukuisissa televisiohaastatteluissa ja julkaisuissa antamassa asiantuntijaneuvoja sekä vinkkejä nettideittailusta.